CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

U klik ME I klik U

Khamis, 16 Jun 2011

ulser tekak...kesian my little angel.

Semalam blog x ber entry, hari pon dh tengahari baru nk wat entry.
dah bnyak terhutang entry nih...
apakan daya kekangan masa dek keje yg menimbun serta my little angel yang x berapa sihat.
Actually masa hari isnin lepas after work, dh rasa bdn dia cam suam2 sket, so ingatkan demam sbb nk naik gigi...bw g klinik so doctor bg ubat kebas utk krgkan bengkak & sakit gigi tu serta antibiotik.
Selasa malam, aleesya dh merengek2 x mo minum susu, x mo makan, xmo tidooo..
mmg semalaman bersengkang mata menjaga aleesya je...
So semalam, mummy call opis amik EL terus bw my aleesya g Klinik Seksyen 7, S.Alam. iye la semalaman setitik susu pun dia x minum hati ibu mana yg x risau kan...dah la mkn pun x nak.
Jumpa ngan doctor..aleesya sengih2 siap kenyit2 mata lagi kat doctor tuh..
Doctor ckp baringkan anak...aleesya sengih lg, tapi bila doctor kata buka mulut anak..si aleesya terus melalak dengan kuat...x mo bukak mulut (takut mummy suap ubat la tuh..)
siap nurse dtg tolong pegang kaki n kepala lagi...ishkkk susah toll mudak kecik ni tau...siyes dia mamang takut ubat!! Bila dh berjaya bukak mulut doctor suluh ngan lampu & see...ada 7-8 biji ulser dlm tekak dia.
Ya Allah..patut la x mo mkn & minum...just imagine kita tg dewasa ni pun kalu ada 1 ulser kat mulut dah pedih..sakit, inikan 7-8 biji dlm tekak...So doctor suh bnyakkan minum air masak & bg mkn bubur je sementara ni..elakkan mknan bergoreng serta keras. Aleesya dibekalkan dengan ubat demam, antibiotik & ubat ulser. doctor ckp ubat ni controlled medicine, tp oleh kerana aleesya kena ulser ditahap yg teruk mmg kena amik la & kena paksa dia makan x kira macamana pun..
aiseh....mmg kena paksa la nih..no compromy..
petang mummy cuba bg dia mkn ais krim utk kurangkan rasa panas & x selesa kt tekak dia tu.
malam...jiran mummy suggest suh g jumpa ustaz mintak air penawar, so mummy pun g la..
ustaz tu pon ckp, skang musim panas mmg ramai yg kena ulser.
ape pun bersyukur sangat, lepas mkn ubat petang semalam & minum air penawar, aleesya dh kurang nangis n boleh minum susu.
huhuhu memang sedih bila anak sakit...mummy pun akan sakit jugak..mkn x menentu, tido x cukup.

owhhh hari ni opis mummy ada bowling tournament, 1st prize RM400 cash..wah lumayan jugak.
tapi mummy bkn pandai pon main bowling ni...hehehe hentam je la labu.


kesian anak mummy nih kan..
xpe lah, ini cabaran membesarkan seorang anak.

Aleesya, bila kamu dh besar & mampu memahami, ingatlah ye kasih sayang mummy pada kamu tiada tandingannya..really love u!!

2 cOretaN saYang kawan2:

Nens Collection berkata...Reply To This Comment

andai pengorbanan ibu,kesusahan ibu boleh dirakam..pasti anak2 xkan susahkan ibu die kan..betapa besar pengorbanan ibu..

eB ezrin berkata...Reply To This Comment

betol, tapi bahagia kan? :)