CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

U klik ME I klik U

Khamis, 19 Mei 2011

Unplanned Holiday Penang - Kedah - Langkawi Part 2

Selamat pagi..sume dh breakfast???
ni adalah smbungan entry semalam..
Oleh kerana x puas hati dgn trip kami kat Penang..kami decide utk continue kat Langkawi je.
Kami keluar dari Penang dah hampir Magrib, so decide tido kat Jetty Kuala Kedah je la sambil berdoa ada hotel utk sewa nanti..maklum le kan cuti, takut jugak kalu hotel sume dh penuh.
Singgah dinner kat R&R jer..tu pun makan KFC.
Sampai Kuala Kedah, terus menuju ke arah jetty dan betul2 berhampiran jetty tu ada satu Motel. Bila dh bincang2 dpt le 2 bilik utk kami...sharing for 3 family..no more room ok..dah Full.
ini le risiko kalu g holiday x plan..bilik/hotel kena terima seadanya..

Ahad
Bangun seawal jam 5.30 am nak kejar utk naik feri jam 7.00am.
Dh siap2 kami check-out, org yg jaga motel tu offer suh tinggal je keta kat situ katanya RM20 sehari.
Wahhh mahal nya..dah le open paring..xde bumbung pun, aku g Pangkor dulu pun RM10 je sehari.
Hubby ckp x pyh, dia nmpak ada parking berbumbung kat Dewan depan hotel tu.
Bila g sana panggil tp xde org, bila call x angkat la pulak. tetiba ada sorang pakcik tu dtg tanya nk parking ke? dia ada tempat parking berbumbung..RM15 sehari. terus setuju ngan pakcik tu n dia siap tolong hantar kami sampai jetty lagi..katanya x elok pompuan ngan ank kecik jln awal2 pg ni..hehehe
TQ ye pak cik parking.

kat Jetty tgh tunggu Feri..aleesya pun dh pandai peace!


Papa n frends..


aleesya yg duk membuas kat jetty


dlm feri..setelah kepenatan membuas..tido!


muka ngantuk mummy..


Papa pun dh slamat belayar sama..

akhirnya setelah 1jam 30minit ditengah lautan kami selamat sampai ke Jeti Langkawi.
Time ni sume muka seposen..perut dh lapar. nk kena cepat2 cr keta sewa n hotel. iye la anak2 sume x mandi lagi ni..hehehe. Keta senang jer dapat, kami amik Serena senag skit boleh naik satu keta je.
Hotel??? call Malibest Resort, tempat mummy penah duk dulu..FULL, call lagi beberapa hotel pun Full.
so terpaksa g kat agent la, so carik punya carik dapat kat Langkasuka Resort.
Kami pun berangkat le mencari hotel tu berpandukan Map yg diberi oleh agensi tu.
pusing2 dah hampir 2 jam x jumpa2..dh ikut signboard tp x jumpa jugak. tanya org kg pulak, tak jumpa jugak. lepas Aleesya pun dah buat projek dlm keta..bau nya boleh mmbuat satu keta pengsan.
So kami berhenti kat Pantai Cenang carik toilet. Kat situ tanya la brother yg jg toilet tu.
Jawapannya membuatkan kami hampir2 Pengsan..Langkasuka Resort tutup kak..tengah renovate dh 2 bulan dah...dalam keadaan cuaca panas tu..darah dh mula mendidih terus mummy capai henpon & call agensi tu..
td pg kami berurusan ngan sorang bdk lelaki, bila call pompuan yg angkat..katanya bdk laki tu dh g rehat.
Mummy terus tanya dia mana hotel yg dia booking utk kami...yuran agensi RM20 tau kami bayar.
Dengan slambe dia jwb.."owwhh mmg Langkasuka Resort tengah renovate, agaknya budak td x tau kot.
Mungkin dia dh booking hotel Langkasuka utk akak...hotel tu kat town..". Mummy mmg angin le kami x mahu hotel kat Town sana, kami nk dkt area2 Cenang ni je. Kerana tak tahan bebelan mummy, akhirnya dia agensi tu berjaya dapatkan Hotel dkt ngan air port..One Helang Hotel..sib baik dapat jugak.
Terus g carik hotel tu & check-in, mandi2 terus siap utk keluar Lunch..

ni lobby hotel One Helang Hotel


aleesya takut ngan eagle tu..

Okey la..t mummy continue on next entry ye.

P/S: Sila jangan pergi Holiday tanpa merancang..

5 cOretaN saYang kawan2:

eB ezrin berkata...Reply To This Comment

bgs yer pakcik tuh, prihatin... nk souvenir ;p

aLeesYa's Mummy berkata...Reply To This Comment

eB..nak souvenir ke...nanti ye mummy tengok ada x...coz x smpt mmbeli belah sgt jalan jer lebih..

Benjy berkata...Reply To This Comment

Nampaknya bebelan aleesya's mummy berjaya 'memujuk' agen tu bagi hotel .... ganas-ganas ... skill cam ni b3njy tak boleh tiru ni ... mungkin skill ni hanya untuk orang pompuan je ... hehehe

aLeesYa's Mummy berkata...Reply To This Comment

Benjy..nk blaja ke teknik membebel tuh..hehehe

Benjy berkata...Reply To This Comment

bebelan pompuan memang tak boleh tahan .... kalau c susan membebel lagi tak boleh tahan ... tetapi b3njy 'cool' je biasalah MAN katakan control manco lerrr ... hahaha