CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

U klik ME I klik U

Rabu, 18 Mei 2011

Unplanned Holiday Penang - Kedah - Langkawi Part 1

Selamat kembali bekerja sume..ye la semalam kan cuti Wesak Day..korang g mana?
Mummy nak citer pasal unplanned holiday ni...mmg memenatkan.

Sabtu Petang
Best Frend mummy dtg umah jenjalan katanya...
So..Mummy invite le my cousin dtg umah..ye lah kami ni mmg selalu berkumpul bersama.
Papa terus cakap..hmmm kalu dah 3 org frends ni berkumpul...musti ada ape2 nih..Risau dia.
hehehehehe
Malam, sambil layan AF kami sembang2 la...ape plan utk wesak..
mummy xde plan coz nk save budget utk my mom yg nk dtg hujung minggu ni.
lepas sembang2 lg..tetiba kuar idea mrk nk g Penang.
Memikirkan Penang dekat, so budget pun x banyak lgpun x overnight kan..ok la.
Setuju...esok pagi2 bertolak!!



mummy2 sume duk sembang
Anak2 sume duk main2..

Kami sume dh bangun, mandi & terus bertolak ke Penang dengan harapan utk breakfast kt Padang Kota.
actually kami sume ni first time g Penang...no GPS..redah jer ikut signboard!
Tapi memandangkan awal2 pg lg perut dh mendendangkan lagu keroncong, kami berhenti kat R&R sungai Perak utk breakfast & mandikan anak2 yg baru bgn tido...
Dh kenyang sume gerak menuju ke Jetty..nk naik feri katakan..

at Jetty

First time aleesya naik feri


aleesya & mummy

Aleesya with papa


Penang..here we come..

After reach kat Pulau, kami terus drive menuju ke Bukit Bendera...tapi kan rupanya Penang ni x banyak signboard..terkial2 jugak utk kami yg memang 1st time ke sini.
lepas bertanyakan beberapa org baru kami sampai ke Bkt Bendera tu..
Tapi dia punya beratur dashat tau..panjang giler.
Nak wat camana beratur jugak le kami...


aleesya with mama zara


mummy beratur ngan aleesya dlm panas terik

Setelah berjaya beli tiket, beratur lg utk masuk ke dlm stesen kereta api itu..
dah masuk beratur lagi kerana Waiting Room pun penuh..
ramai betul orang..
tunggu 10 minit...15 minit...30 minit...x sampai2 lg kereta api tu
dah masuk 1 jam 15 minit, aleesya pun dh ngamuk boring + panas,
Papa g tanya girl yg jaga pintu masuk tu..
Korang..rupa2nya train rosak....huhuhu mereka tengah repair & suh tunggu between 20-45 minit lagi..
sungguh..sungguh..waste my time..
Kami terus keluar & pergi mintak refund duit ticket..sib baik dapat balik.
kebetulan manager dia ada..kami terus jer komplen.
lain kali kalu rosak ke..ape2 ke yg menggangu operation inform la kt customer sume...
ini tak sume org duk beratur menunggu bagai org gila..ye la ngan panas lagi..
Geram!!!!


Menunggu kat Waiting Room

Muka Boring dah...


Kecewa & Hampa

Sume org keluar n mintak refund ticket price + komplen

Kecewa x dpt masuk Bukit Bendera, kami teruskan perjalanan utk Lunch, kami decide ke Padang Kota.
Kat sini, mummy makan kat Food Court tepi pantai.
Makanan x Sedap..Mummy order Mee Udang..Failed taste nya
Papa Order Laksa..manis laksanya..failed lagi
Order Nasi Ayam...x puas hati jugak
Owhhhh Hampa.
Kami meneruskan perjalanan ke Batu Feringgi utk berehat kat sana sblm btolak balik KL.
Sebelum tu kami ada singgah utk beli asam & jeruk kat pasar2 tu..x tau la pasar ape.
Tapi Jeruk sume tu best2..boleh rasa lagi..
hampir sume jenis mummy rasa tapi beli cuma 4 paket jer..hehehe.
Kat Bt Feringgi sambil berehat baring2 tepi Pantai, member mummy ckp Kecewa kan kat Penang ni.
xde ape pun yg Best..kan best kalu kita g Langkawi..
Hahaha...bersambung kat next entry ye.

2 cOretaN saYang kawan2:

eB ezrin berkata...Reply To This Comment

mak aiii?... kalo eB tensen dh tuh... adeiii

aLeesYa's Mummy berkata...Reply To This Comment

mmg tensen pun eB..sbb tu muncul plan no 2 tuh...hehehe