CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

U klik ME I klik U

Jumaat, 25 Mac 2011

ANGGUNNYA WANITA BERHIJAB CONTEST


Syarat2 nye...
  1. ade blog sendiri....jangan tumpang blog orang lain yer..hehe...   okey
  2. letakkan gambar cikyuz yang kat atas ni....xcomey pun,tapi letak je la kan..sebagai syarat : ) dah letak
  3. nak follow sayer atau x, terpulang...xpaksa...tapi susah sketla kalau xfollow, mcm mane nak tau update terbaru pasal contest ni kan....??name pemenang akan disiarkan selepas tamat contest ni..dalam blog ni jugak : ) dah follow...
  4. letakla gambar korang bertudung ini mestilah kan...hehehe saya pon x comey gak..
  5. cite sket sejarah pembabitan korang dalam bertudung ni..hehe....dan kenape korang bertudung? xde limitation jumlah perkataan.. :) okeh..mmg ada story pon
  6. tag 3 orang kawan2 korang untuk join contest ni....jangan lupe lak gtau diorang... dah ada mangsa yg nak di tagg nih..
  7. dan last skali, tinggalkan link korang kat entri ni untuk sayer jejak balik... okey..no prob..
gambar yg mummy nak letak ialah.....


 
now..the story...

dulu2 masa skolah mummy ada geng, satu group yg jenis suka melawa & trendy la kononnya..hehehe. so we all always follow the fashion season from time to time... the fashionista macam biasalah mestilah free hair kan...iye la rambut pon ada trend gak..ada time rebonding, time curly2, shorty hair, colour2 & etc... masa tu fikiran pon x berapa nk matang lagi...hehehe
Lepastu bila dah abis skolah sambung blaja kat U, masa nk g register 1st day tuh ada kengkawan bgtau kat U kena pakai formal, mesti bertudung bagi muslim so mummy pon g la register ngan bertudung..owhh rupa2nya kat U yg mummy masuk neh disiplin pakaian nya x straight sgt..x kesah pon janji berpakaian & jgn terlalu menjolok mata. So mummy pon on/off bertudung..kalu g class pakai tudung tp kalu g jenjalan x pakai...:p
makalum la darah muda yg hanya memikirkan hidup yg ENJOY...
Okey..habis blaja bermula episod keje...time ni mummy mmg fully free hair... konon nya nampak lebih elegan la..huhuhu..tup2 mummy kawen pd penghujung 2008, time tu papa slalu ckp mummy nmpak sweet sgt bila bertudung...kiranya bg hint la tuh..iye la sesekali ada gak bertudung time2 ada event yg memerlukan nye..
Alhamdulillah tanpa sebarang suruhan & paksaan, mummy nekad utk berubah pada 01.01.2010...azam tahun baru...
esok g keje sume colleague terkejut (member chinese) & tak kurang jugak yg bersyukur (kakak2 colleague yg banyak bg dorongan). tapi alhamdulillah sume org support perubahan mummy & ada jugak yg memuji2..hehehe kembang semangkuk le..
Tapi itu sume x penting..yg penting niat mummy bertudung adalah untuk menutup aurat & mummy mulai sedar akan hukum hakam yg selama ini diabaikan..
Ya Allah yg maha pengampun..semoga kau ampunkan segala dosa silamku,
berilah aku taufik dan hidayahmu ya Allah...moga diriki, keluargaku & temanku semua akan kekal di JALAN mu..Amin.

okeh mangsa tagg mummy adalah

eB
yUnnie
sFazliza

1 cOretaN saYang kawan2:

cik yuz berkata...Reply To This Comment

assalamualaikum....thanks yer sebab sudi join... =)

good luck!