CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

U klik ME I klik U

Isnin, 19 Disember 2011

Bulan December 2011 (weekend 2) - paling best sbb banyak PH..korang plak??

Salam ceria di penghujung tahun.
Antara January - December 2011, bulan mana yg korang rasa best?
Mummy paling suka bulan ni..December..bnyak cuti PH & replacement..
hehehe bleh rehat banyak2 walaupun kerja akan meningkat banyak2 disebabkan cuti itu.
Entry utk weekend pertama December 2011 masih dlm draft sbb pict nya mengalami masalah sket, tapi Insyaallah akan menyusul nanti ye....1st weekend yg sangat Teruja!

Inilah aktiviti mummy & my beloved dotter di hari minggu ke-2 utk December 2011
17-18 December 2011

1st Destination -------> Zoo Negara tapi sbb Hujan x jadi masuk..sian Icha. next time ye sayang!

2nd destination
v
v
v
v
Sunway Pyramid

Muka masam lagi sbb x jd masuk tengok Elephant kat Zoo.
 
together with my BIL & wifey dia



Malam kami ke ICT pulak

 
my Icha yg penat dok tunggu Papa yang masuk mini Zoo
kami x banyak bergambar kat ICT sbb kepenatan mendaki bukit..Parking Full so kami parking kat bawah jer. sungguh mencabar bila terpaksa dukung budak bambam seberat 12kg++ ni..hehehe

Next...18/12/2011

11.30am, kami menuju ke Kenduri kawen Cousin kepada wife BIL pulak
kami ke Merlimau, Melaka.
Melaka sangat jammed kerana sedang berlangsungnya Festival Baba & Nyonya kat Jonker Street.
Kami pulak tersalah Jalan & termasuk dalam town Melaka
So...jam 2.30pm baru samapai ke lokasi kenduri kawen
Pengantin masih bersanding, tapi kami tengok kejap jer
semua dah kelaparan.

muka ceria lepas makan
"peace...ami..ami..peace" itulah kata2 si bambam ni bila mummy suh posing


bila mintak susu plak "papa..nak cucu catu" ...comel jer kan bila si manja dh start pandai cakap

lepas dh habis mkn2 & bersembang2 around 4.30pm kami bergerak menuju ke Banda Hilir pulak.
hehehe dh alang2 kat Melaka kan harus lah Jalan2
ingat nak g Zoo Melaka, tapi mengenangkan kes siamang gigit budak tu..terasa ngeri plak.
hehehehe bukan ape beringat sebelum kena jer.

Memula ingat nk naik ke Menara Taming Sari, tapi dia punya Q sangat panjang. cancel!
so kami jalan2 kat Muzium Samudera Jer
 
Icha with aunty E (actualy ein tapi Icha x pandai sebut so jadi "E")


muka bangun tido


we are happy family

again..hehehe


Then after turun dari sini dh hampir maghrib, so terus gerak balik KL lah.
hmmm really have fun & great weekend with my family.

p/s : next weekend is Christmas Holiday..plan ke Museum Negara jumpa Upin Ipin.
korang ape plan?? 

7 cOretaN saYang kawan2:

eB ezrin berkata...Reply To This Comment

wah, byk jln nih.suker3 :)

Benjy berkata...Reply To This Comment

Panjangnya cerita ... ni kalau add lagi sikit cerita boleh jadi novel ni hehehehe ....

Benjy berkata...Reply To This Comment

Wow ! ni macam cerita cuti2 Malaysia pula ... cayalah.

Benjy berkata...Reply To This Comment

Tengok gambar tu anak dah semakin besar ... bila pula adiknya menyusul tu ? :)

Benjy berkata...Reply To This Comment

Benjy pun nak plan juga ke Zoo negara ni ... tengoklah nanti jika ada kelapangan.

Benjy berkata...Reply To This Comment

Macam mana tempat kerja ok ke ? dengar cerita dah semakin maju dah ?

iizla berkata...Reply To This Comment

wahh bestnya jalan2.. iizla skrg dah kurang boleh berjalan sbb ada bby kecik nih.