CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

U klik ME I klik U

Rabu, 13 April 2011

1st Contest Anis:Pic Percutian

Sila Klik Banner utk Join Yer...

Okeh..mummy nak masukkan gambar percutian ke Sabah tahun Lepas. Masa ni Mummy pregnant 4 bulan okeh..tapi perut x nampak lagi..hehehe tapi dah ada sedikit "kebuncitan" lah...
to Aleesya....ingat ye masa dlm perut lagi mummy dah bawa awak terbang ke negeri bawah bayu..hehe
Gambarnye...

Berlatarbelakang kan Gunung Kinabalu

Okey now nk story about percutian ni. Actually mummy booking tiket ngan AirAsia masa ada offer 1juta free seat kalu x silap pada Julai 2009..tapi fly ke Sabah pada Mac 2010..huhu lama gilerkan booking period dia..nak free punye pasal (dah jadi habit tiap2 tahun booking ticket free utk jenjalan:-)

Percutian selama 4D3N ni telah dirancang awal2 lagi, siap2 dah search tempat menarik utk dilawati..termasuk le teringin nak mendaki Gunung Kinabalu. Tapi x kesampaian kerana mummy peknen dah time g sana. Ape pon memang enjoy sangat, hari pertama sampai airport je, my bestpren (BF) En.TJ dah jemput kami kat airport n bawa kami check in kat apartment berhampiran Philipine market (katanya senang nak shopping nanti..jalan kaki je), lepas check-in jer terus jln2 ke Pantai Tanjung rhu kot dah lupa namanya, bersantai sambil minum air kelapa, petang ke Pasar Filifina tu..macam nak pengsan rasanya sume brg nak beli...murah2 lg2 kristal & mutiara mmg borong sakan la...Malam g makan seafood yg ternyata sangat murah. Korang tahu x...SAYURAN adalah paling murah kat sini..satu beg plastik besar dalam 5kg kot harganya baru RM1...sila percaya okeh..

Day 2...Buat lawatan dalam bandar dulu..pusing2 hingga ke UMS tu..pastu baru gerak ke Kinabalu Park, perjalanan agak jauh rasanya hampir 3 jam kot...so untuk sampai sana mummy memang kepeningan dgn jln berbukit2 dan berpusing2 sampai nak termuntah..sib baik naik Mitsubishi storm (hehe jimat budget x pyh sewa keta coz my BF tu yg sponsor keta dia 2 biji lagi..kami cuma isi petrol jer..) Jalan2 kat situ pastu turun ke Kundasang belibeli sayur dll... singgah ke kolam air panas jap utk rehatkan badan mandi2 dah malam..balik mkn2 tido..penat (kat Sabah tu kol 6pm cam dah malam dah...gelap)

Day 3..jenjalan ke pasar filifina lagi rupanya masih bnyak brg nk beli, esok flight awal pg so mesti beli sume yg nk tu hari ni jer...sampai petang merayau kat bandar KK jer..Malam g Karaoke..tapi kat Sabah Mahal tau satu bilik RM350...huhuhu tapi x pe la kami nak belanja BF mummy tu krn bw kami jenjalan sepanjang kt sana kan..malam tu skali lg g mkn Seafood yg murah itu..

Day 4...Balik dah..tapi mummy rasa ini la xperience jenjalan yg paling best, Budget pon x abis banyak walaupon Sopim banyak..yg penting HAPPY...hehehehe dahhhhhhhhh.

nak tagg

eB
Mayana
amieyLee

6 cOretaN saYang kawan2:

anismelon berkata...Reply To This Comment

tenks yup mumy join..sabah lg..banyak btl..tengok org jela yg pg..weee

follow mumy balik..:)

Maya Mayana berkata...Reply To This Comment

tkde gambo cuti memana le...tk leh joint :(

aLeesYa's Mummy berkata...Reply To This Comment

Yana...ala xkira g mana2 pon kira bercuti jugak..hehehe kalu saya g waterfall pon kira bercuti..

juanita berkata...Reply To This Comment

hi,

JOm join

http://www.tetikusrusak.net/contest-birthday-party-paling-happening/

Benjy berkata...Reply To This Comment

Aik ! ... jalan2 sampai ranau tak kan tak jumpa pendekar2 gunung kot ? ... pendekar2 tu sering berselindung disebalik g********** kalau perhatikan betul2 mesti nampak ... Betul ke ? ... entah ? ... next time kalau gi sabah jangan lupa singgah kat TAMU BESAR SABAH di Kota Belud untuk melihat keunikannya ... kekadang perniagaan dijalankan dengan sistem bater ... percaya ke ? .... hahahah

anismelon berkata...Reply To This Comment

anis na mintak tolong boleh??kalo boleh klik sini..:)

http://anismelon.blogspot.com/2011/04/bantuan-anda-amat-dihargai.html