CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

U klik ME I klik U

Isnin, 25 Oktober 2010

aLeesYa dEmaM...

Dugaan bila bergelar seorang ibu...
Pagi sabtu, aLeesYa asyik merengek jer, x nak duduk bawah, nak mommy dukung all the time.
so layan jer la..manja2kan dia (anak sorang bleh lerrr..bila dah anak ramai t x tau le camane hihihi). then Papa bawa kuar bouncer aleesya yang tersimpan rapi dalam stor..kot2 dia nk duduk, setelah diumpan dengan teddy bear yg tergantung2 kt bouncer akhirnya dia duduk kt bouncer tu & main dengan green bear tu..hehehe pandai gak papa pujuk bb.

                                                            protes lg nih....

                                                             
                                                        Green bear ni dh menarik perhatian!

                                                              Main time...

                                Susu time..setelah penat bermain & bercakap ngan Green Bear

Malam, kuar g jumpa my cousin yg dtg dr kuantan then lepak2 kt umah mama Zara, sambil papa tengok bola Kelantan vs Kedah (1-0, nampaknya papa confirm beli tiket utk final nanti...hehee go go go Red Warrior). Tapi dlm syok dok layan bola tuh..aleesya menangis x henti2 risau plak mommy...setelah 1 1/2 jam dipeluk2 & dipujuk2 baru tido....bila terjaga malam dia merengek2 x nak tido bawah nk mommy peluk jer kat ribaan...bila pegang badan aleesya panas, sentuh dahi pun panas, ya Allah rupanya dia demam..lantas terus letakkan cool fever utk kurangkan suhu panas badan tuh.

So, semalam terus bawa Aleesya g Clinic, doc kata suhu badan dia 36.5cc..agak tinggi utk bb umur 3mths. Doc bg ubat selsema, demam & batuk serta ubat yg berbentuk peluru sebagai stok (doc cakap kalu suhu badan dia terlampau tinggi baru bleh bagi). Aku & hubby terkial2 tengok ubt bentuk peluru tuh, 1st time tengok...doc tu gelak & cakap ubat ni kena masuk ikut bontot bb..haaa..OOOO..terlopong kejap aku. camane nih??? camane pon peluru tu x digunakan lg coz badan aleesya dah kurang panas lepas makan ubat yg dibekalkan doc tuh...fuhh nasib baik..Doc ckp lagi kita bleh gunakan air asam jawa utk sejukkan badan sapu je kt kepala anak...ooo cam tu rupanya. Oh..bila bergelar Mommy aku semakin menyedari betapa besarnya pengorbanan Ma aku untuk besarkan aku..Insaf..insaf..TQ...I love u Mom!!



2 cOretaN saYang kawan2:

...etiey erywan♥ berkata...Reply To This Comment

weh tak kan tak tahu ubat bontot? hehe... parah...parah! n bukankah 36.5c tu normal? suhu badan demam 37c ke atas... n biasa kalo suhu 39c ke atas baru masuk ubat bontot. melainkan di hspital 38c pediatric msk ubt bontot..penagalamn aku lol

EasyBébé berkata...Reply To This Comment

cutenyer Aleesya .. rambut pun tebal dan hitam. anak pompuan i baru 1 tahun, tapi rambut masih ckit jer ..