CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

U klik ME I klik U

Sabtu, 28 April 2012

Passport pertama Aleesya

Sabtu, 21.4.2012 @ 9.50am
sampai imigresen dh agak lewat tapi dlm hati tetap berdoa agar dpt nombor!
iye la minggu lepas g sana x dapat nombor giliran sbb lambat.


yeah..dapat nombor..tapi No. Sekarang tu baru 4077 manakala no giliran mummy 4186, maknanya kena tunggu 109 orang lagi br sampai my turn...sabar je lah!
sementara tunggu giliran tu dok layan jer karenah aleesya yang keboringan kerana menunggu.
comel jugak sebab dia dh pandai bergaya bila nk amik pictha
di samping sibuk menegur semua org yg lalu lalang kat imigresen tu
**anak dara saya memang peramah!

Funny + sad episod: bila sampai turn aleesya memula dia suka jer akak kat kaunter duk tegur dia. lps tu bila akak imigresen tu amik stamp pad utk cap jari terus meraung bagai kesakitan.
hehehe abes sume org pandang kami...agaknya dia ingat cap jari tu sakit kot.
dh le stamp pad tu hitam (aleesya agak takut dengan benda warna hitam)!
lepas dipaksa & berjaya amik cap jari..cepat2 aleesya cakap.."mummy..eiiii tgn kotor" smbil nangis. pastu siap tiup2 tgn dia seolah2 nk redakan kesakitan.
kelakar betul budak ni..xpe mummy dh wat passport utk 5 tahun utk Icha ok!

jom layan kerenah aleesya sepanjang tempoh menunggu itu
mummy...amik gambar!

cam ni ke???

"ke cam ni jer"...huhu sejak petah bercakap ni makin bnyak ideanya!

"nak duk sini" ini adalah slps episod nangis.
kita plak kena ikut karenah dia!

okey..dah 11.30am dh settle tp passport kena collect esok!
"jom mkn mc onnel mummy!"
"sama cam Icha x??"
 
dan ini le gambar utk passport pertama aleesya
 

hehehe mashammm jer sbb dipaksa bergambar di pagi hari.
lg satu sbb abg photog tu ckp kena tocang rambut sbb kena bg nmpak telinga & kena sepit rambut dpn bg nampak dahi..huhuhu xpe la deq..janji gmbar ni lps utk wat pasport!
 
yeah..dh settle bab passport.
skang tgu gaji kuar je utk proses tukar duit plak!!
 
BYE

1 cOretaN saYang kawan2:

Batu Adventure berkata...Reply To This Comment

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/