CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

U klik ME I klik U

Jumaat, 27 Januari 2012

Cuti2 CNY-Dragon Year of 2012

Happy CNY to all
Hmmm Tahun ni tahun Naga, kaum cina sangat percaya tahun ini adalah tahun yg membawa tuah dan keuntungan..manyak Ong!!
hehehe semalam pon mummy dtg opis, sbb bos suruh buka pintu opis pada pukul 11am selama 1 jam, sebab banyak luck akan masuk, mengikut kata pakar Feng shui Company la..
Hehehe, walaupun mummy ikut, x bermakna mummy percaya 100% benda2 cam tu ok..sila jgn salah faham.
Tpi bagi mummy kalu benda2 yg x mendatangkan masalah dan x bercanggah dgn agama kita, ikut kan je la...paling penting hati kita..kita percaya pada Allah..semuanya berlaku hanya dengan keizinan Allah S.W.T.

okey back to story cuti2 CNY@Dragon Year ni kan..
Mummy x balik kg pun..sbb papa ckp jalan akan jammed super duper punyer (xperience fm past year)
so..this year kami plan jenjalan sekitar KL-Selangor jer.

21 Jan 2012 @ Sabtu
Pagi2..mummy n papa wat projek membersihkan umah!
Tghari kami ke Jln Ipoh, KL melawat kawan baru aleesya..hehe anak kwn papa dh almost 4mths pun, kami baru ada kesempatan ke sana..sangat cute, tp mummy lupa nk snap pict..sorry!
Ptg, kami ke Ikea..menunaikan hajat papa yg sgt teringin dengan 1 benda ni..
nak tau ape??? jom tengok

hah carpet ni la yg jd idaman hubby..utk letak dpn TV katanya.
senang nk lepak2 baring2 x pyh bentang toto dh..hehehe

Carpet ni harganya RM179 jer..ok la utk port lepak dpn TV..kecik je x besar cam carpet yg Pakistan jual tu..alang2 ke ikea mummy amik peluang grab few item gak..ada frame gambar, vase, flower, non stick pan, dan mcm2..paling penting hubby yg bayar ok..hehe TQ sayang!

22 Jan 2012, Sunday

bangun pagi2 masak spagetti n wat sandwich..
huh italian taste ke..pg2 mkn spagetti??
no..no..no..actually mummy msk sbg bekal..sebab kami sekuarga nk ber picnic kat Sg Congkak!
My aunty n cousin pun join sama..kami ber bbq kat sana
around 10am reach there..fullamak sangat ramai org okey..nmpaknya bkn kami jer yg x balik kg..
sib baik dapat pondok, sewa 1 pondok RM10 + parking RM3 per car..huhu semua bayar beb!
cuaca hujan di pagi hari..tapi sib baik kat hulu langat cerah + panas
kami mandi + makan + have fun kat sini
petang bila nmpak langit beransur gelap, kami siap2 utk balik
malangnya..cousin mummy kehilangan kunci keta..puas mencari x jumpa sampai ujan dh turun ngan lebat.
so..kami decide nk g cr mana2 bengkel jer utk tanya leh wat ape2 x.
iye la nk balik amik kunci spare..jauh, hari dh lewat petang.
Tapi nasib kami baik, lepas jumpa bengkel org tu suh tunggu 1 jam sbb dia ada hal lain.
dlm duk nunggu tu hujan dh reda..kami redah air sungai yg kembali jernih tu..kot2 bleh jumpa kunci keta.
Alhamdulillah, Uncle jumpa kunci tu dlm sungai terselit di celah batu..horey..selamat $$$..
moral of the story..sila simpan kunci & brg beharga dlm beg tertutup..jgn main letak jer okey!






aleesya dah kesejukan, tp x mau naik..smpai mkn pun mummy kena suap dlm sungai tu.
hehehe suka tengok aleesya sgt enjoy mandi..maklumlah 1st time kami bw dia ke sungai yg airnya sejuk cam ni..okey next entry citer pasal jenjalan kami seterusnya..

dahhhhhhhhh

2 cOretaN saYang kawan2:

Cute Mum berkata...Reply To This Comment

dah lama tak mandi sungai..
daddy dania tak minat..
katanya penat jer pergi kalo air setakat buku lali..
ermm.. sabar jerlah..

eB ezrin berkata...Reply To This Comment

alahai lamer dh x gi mandi sungai. ajak la kami :)