CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

U klik ME I klik U

Khamis, 11 Ogos 2011

Mommy..aleesya sakit!

Salam Ramadhan semua
sedar tak sedar dh hari ke-11 kita berpusa kan
lepas ni Raya yang dinanti akan menjelma!
kawan2 dh plann ke tahun ni nk beraya kat kg sendiri ke umah MERTUA??
hahaha bila raya menjelma sikit sebanyak perkara ini akan menjadi isu.
Mummy pon sama ekekeke wpon satu negeri tapi kami berlainan Daerah (padahal 1 jam je perjalanan).
Mummy biasanya akn cuba bersikap adil kalo coti 8 hari maknanya 4-4 lah..
tapi kdg2 bila dh masa nk balik umah MIL tu cam berat jerk hati nih..hehehe bukan ape x puas bermanja ngan mak sendiri lagi..xpuas makan makanan feveret yg sgt panjang kalo di list kan
(mummy tinggal kt Rantau Panjang Kelantan, so pengaruh makanan Thailand sgt kuat....& i loike it)
x baek kan mummy nih..
bukan ape kat umah MIL tuh x ramai org, x de tmpat nk lepak2 utk mkn2 coz tmpat itu sgtlah KG
nak g sana pon mummy kena naik "Kapal" kira cam pulau gak la.
tapi Udara dia mmg Fresh, air bukit yg sejuk giler mmg mendamaikan hati!
tapi iye lah kalo sehari dua boleh lah..kalo dh berhari2 mummy akan "beku" kt situ...:-)

okey back to story pasal aleesya sakit
semalam mummy x keje tau...papa pon sama, kami amik EL sebab nk jaga my little aleesya yg sakit tetiba.
actually hari selasa 9.8.2011, pukul 2.55pm, mummy dapat call dari pengasuh aleesya, tok Wan.
Tok Wan kata aleesya muntah2 x berenti..kuar warna putih2 cam tauhu jerr..pastu xmo susu, xmo makan, minum air masak jer..mummy terus SENTAP!!
iye la hati ibu mana x sentap mendengarkan anaknya sakit kan.
Bila dengar camtu mummy terus suh Tok Wan bawak aleesya g klinik.
dh ltk tpon, mummy pikir lg..kesian aleesya mesti dia nangis smbil ckp ..Mi..cakit..coz biasanya kalo sakit dia mmg akan cakap..
aku terus call balik Tok Wan aleesya ckp, xpyh bawak klinik, saya balik sekarang!
aku terus kuar opis dh 1/2 way br teringat aku lupa inform my superior..inform kat receptionist depan jer..hehehe, terus call bgtau situation baby, sib baik dia mmg jenis memahami.
Mummy bawak keta cam F1, sambil call papa bgtau psl aleesya.
20 minit jer drive, padahal kalo ikutkan dgn jarak 36KM tambahan mummy kena lalui 10 trafik light utk ke rumah tau..mcm x caya plak.
Sampai umah pengasuh papa dh ada sana, terus bw g klinik n doctor bagi ubat tahan muntah.
(ubat bontot coz doc ckp kalo masuk ikut mulut mmg dia akn muntah lagi)
Lps tu mummy suh papa drive ke McD beli bubur utk aleesya...mmg habis semangkuk kecik tuh aleesya mkn..betapa laparnya dia, dh x bertenaga, asyik nk peluk mummy je..mulut asyik ckp cakit..cakit..
Ya Allah..gugur air mata mummy melihat aleesya merintih sakit.
Malam dia still muntah2, tp dh kurang...
Skang Alhamdulillah..dh x muntah2 lagi, dh boleh berlari2 main kejar2 kt Jusco dah..
pssstt : smlm g shopping baju raya papa.



buah hati mummy & papa

korang sume dh settle ke persiapan raya?

2 cOretaN saYang kawan2:

etiey.com berkata...Reply To This Comment

siannya alesya. muntah putih yang mcm tahu tu susu yang dia minum tak dihadam lebih kurang...

kalau dia muntah lg bagi minum glukos. n jangan amalkan sgt ubat tahan muntah tu jah... ubat tu infact for brain. paed kpj yg bgtau n dia kala boleh elakkan melainkan klo terdesak sgt

aLeesYa's Mummy berkata...Reply To This Comment

@etiey.com

oh..susu eh..x tahu ape punca smpai muntah camtu.
effect to brain??? nape la doctor tu x explain pon kt aku..gerammmm!! aku pon lupa nk sms mu tanya, biasanya mung kan jadi paed aku..hehehehe, anyway tq for sharing..