CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

U klik ME I klik U

Isnin, 15 Ogos 2011

Bila lagu raya mula berkumandang di Radio

Hari ni dah 15 hari umat islam berpuasa
Alhamdulillah, dikurniakan badan yang sihat dan mummy masih meneruskan puasa tanpa sebarang masalah.
tapi harap2 "bendera merah" itu dtg cepat2 ye..mummy x mo miss Sembahyang Raya..hehehe
korang camana? dah tinggal pose ke?

hari ni dh start dgr lagu raya kat radio..
bila dengar lagu raya terasa sayu hati..dah hampir setahun arwah abah meninggalkan kami.
Tahun lepas, 1 September 2010 arawah telah kembali keRahmatullah.
Tahun ni, 1 September 2011, Umat Islam akan meraikan Aidilfitri (Raya ke-3)
Ya, Allah Kau tempatkan Arwah dikalangan Mereka Yg Beriman dan Bertakwa kepadaMu
Betapa kuat kami adik beradik merindui arwah, aku percaya Ma lebih lagi..sepanjang 31 tahun perkongsian hidup sebagai suami isteri, menempuhi segala susah senang bersama...x mungkin dapat dilupakan!!

Apa pun aku harap, raya tahun ini akan lebih bermakna dari tahun sebelumnya.
Tahun ni jugak turn beraya kat kg mummy
Raya ke-2 baru balik rumah MIL
Menu wajib setiap kali raya...ketupat sotong & tapai daun getah (aduss sedih lagi coz itu feveret arwah)
dah..x mau sedih2..ingat lagi pesan arwah sebelum menutup mata,
Jangan tangisi pemergian nya, Redha dan hadiahkanlah walau sepatah bacaan ayat2 suci untuk kebahagiaanya di SANA...Insyaallah Abah, setiap kali selepas Sembahyang, Kakak akan hadiahkan bacaan ayat2 suci untuk Abah.

Macamana persiapan raya korang?
Mummy dah 90% settle...yg x settle lagi
Sandal Raya Papa
Kasut raya Mummy
Biskut Raya
x sabar nak tengok aleesya berbaju kurung, 1st time tau tahun ni..
okey lah itu jer nk citer2 pasal raya
hahahhaa xcited giler kan..baru dgr lagu raya, blom lg azan raya.
lalalalalala

p/s: lagu faveret mummy ...Pulanglah..nyanyian Aishah.

okey..Selemat membuat persiapan Raya ye



5 cOretaN saYang kawan2:

eB ezrin berkata...Reply To This Comment

wo ho ho settle dh sumer? cayalah. eB blum bli baju eB ngan shah.. anak2 settle, kuih smuer pn blom hu3

adlina berkata...Reply To This Comment

fuiyooo dah syap 90%..saya baru 20%..hehe

aLeesYa's Mummy berkata...Reply To This Comment

@eB ezrin

hehehe terpaksa siapkan awal2 eB takut duit gaji habis melayang nanti kan x berbaju raya plak..kekeke

aLeesYa's Mummy berkata...Reply To This Comment

@adlina

adlina..xpe kayuh pelan2 yer..jgn nanti azan raya dh berkumandang, kamo x settle lg dah lah..hehehe tapikan sbnarnya best gak wat last minute preparation coz time ni la baju2 akan dilelong murah2..hehehe

siti nurkhijah berkata...Reply To This Comment

ct pun dah 90% siap..tinggal nak tambah skit2 je lagi...ye lah kan, dah namanya pompuan klu dah siap semua pun mesti ada jugak yg nak ditambahnya...hehehe