CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

U klik ME I klik U

Rabu, 29 Jun 2011

Company Incentive Trip to Japan - Tokyo


hati mummy tengah berbelah bagi nih..
this year company mummy wat trip to negara matahari terbit ....Tokyo -Japan.
date g trip tu a week after raya & akan spends about 7 days kat sana.
Papa cakap x pe pergi je lah, tinggalkan aleesya kat kg je..lepas balik trip br amik aleesya
hmmmm banyak yg brelegar2 dlm pikiran mummy..antaranya:-

1- $$$$$$ RM convert to Yen (nilai Yen sgt tinggi) kecuali bos bg bonus utk g trip..:-)

2- Pergi 7 hari..means start abis cuti raya balik KL without aleesya & after that br amik so dh jd 2 weeks ++.. waaaaaa mesti mummy nangis..rindu ngan dia..xpenah berpisah ngan dia walau semalaman pun. (kecuali masa dia berumur 1mth ++, masa tu arwah abah nazak, so nurse x alloud baby duk kt ICU coz bnyak kuman yg boleh menyebabkan baby sakit, terpaksa antar umah my cousin semalaman)

3- Food...mmg 80% colleague mummy sume berbangsa cina, my big boss pun. so mesti restoran pilihan mereka adalah yg tertulis "no pork" je....huhuhu (cam last year g phuket, yg malay sume mkn mknan berbungkus je coz restoran yg ditempah tu x de Halal cert)

korang yg penah g sana bleh share ngan mummy x pasal tokyo.
mungkin dr segi nk dptkan makanan...harga barang,..agak2 brape nk spend duit.
ermmm actually hotel n makan mmg fully bear by company.

p/s: huhuhu haru biru betul..nape mesti lps raya???? kalu hjg tahun ok gak..




1 cOretaN saYang kawan2:

Rai berkata...Reply To This Comment

salam,
kat tokyo memang sangat2 susah nak cari restaurant yg ada halal cert. kalau ada pun biasanya kedai pakistan..dan bukan senang nak cari jugak sbb biasanya diorg ni duk kat ceruk2..hehe..

restaurant yg saya makan adalah seperti saizeriya. saizeriya bukan takde serve alcohol dan jugak daging2 ni..tapi pilih makanan yang dalam tu takde daging bagai. dia masak tak campur.selain tu tenya. tenya ni kedai jual nasi dgn tempura.so yg ini takde daging biasanya..kedai sushi pun ok.

dulu2 fast food mcm first kitchen guna minyak sayuran. so burger udang dan fries boleh makan gak..

kalau pegi convinient store mcm family mart ke ada jual onigiri.. cari onigiri yg dalamnya tuna mayonis.kalau nak check engridient avoid bahan2 macam mirin, emulsifier.yg daging apa semua tu of course la kan..hehe..

selain tu kalau pegi ke masjid nya cuba la tanya dgn org kat situ restaurant yg halal/yg selamat utk kita makan..