CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

U klik ME I klik U

Isnin, 30 Mei 2011

Weekend at Cameron Highlands

Salam Isnin sume & selamat bercuti bagi cikgu2 & anak2 skolah tu ye..

Weekend lepas kami sekuarga ke Cameron Highlands.
Mulanya ingat x jadi coz aunty aleesya yg br register kat UITM tuh ada sesi photog utk buat kad matrik.
tapi kerana semangat jenjalan nya..tup2..kol 10.15 dia call bgtau dh siap amik photog n dh boleh kuar.
Okey terus siap2 packing baju sume, calling2 geng jenjalan mummy (Mama Rona & Mama Zara) terus amik my sis kat kolej dia n terus gerak menuju ke CH tu..

Kami reach CH around 2.30pm...perut pun dh menyanyikan lagu keroncong nya..
so..memula check-in dulu ye..kami stay kat sini..

mmg cantik & sgt selesa aptm ni..
lepas tu terus ke Brincang JJCM..laparrr

Papa & friends


ini plak kaum2 ibu & ank dara


my sweet princess yg br bgn tido..

Kami mkn kat area psr mlm Brinchang tuh..hmmm x sedap & mahal sgt makan bihun sup + tea o panas pun dh almost RM10 per pax. Tapi apa nk di kata dah lapar kan..hehehe telan je la. time ni psr mlm dh start buka tp kami just tengok2 gerai terdekat je..malas nk jalan2..penat!
Dah abis makan + jeguk2 kt psr mlm..kami balik Villa, rehat2 tp x mo mandi sejukkkk..but aleesya plak mandi n boleh main2 lg dlm bathtub tuh...mmg awk suka main air kan...


aleesya dh start ceria..

ermm posing kt kebun sayur sbelah umah org jap, sambil nunggu papa dtg amik.


aleesya dh start jalan more than 10 steps..
pict ni blurr but mummy suka baju tido aleesya tu..comell..

at nite..jenjalan at psr mlm Brinchang..aGain..carik nasi kerana kelaparan.
Spupuku n Family nya telah mencari destinasi utk ber"steamboat" kat Tanah Rata, tapi kami x de keinginan untuk bersteamboat walaupun cuaca sejuk..tetap nk nasi jerk..owhh mmg tekak melayu la nih.
Kami tapau dari pasar mlm dan makan kat gerai yg kami lunch ptg td..kali ni sume pon order air je. x order mkanan lagi kat situ..dah ckp xperience ptg td.
Makan2 sembang2 balik Villa at 11.30pm & tido dlm kesejukan yg teramat!!

Esoknya mummy bgn pagi2 coz aleesya 5.30am dh celik mata & wat bising.
Rupanya dia dh bEr@k..oOoOoOo . Bila dh cuci, mata dia pon dh segar ajak mummy main cak..cak..plak.
Finally jam 6.45am br dia nk susu & tido semula..so mummy pon smbung tido ngan aman la.
Pepagi bila sume dh bgn trus siap2 utk check out n smbung jenjalan..lalalala


tunggu nk check-out dah..


at Big Red strawberry farm


mrs strawberry

at salad farm


My Love..Papa & Princess

 Kami x g petik strawberry pun coz ramai sgt org lagipon selalu dtg sini kan..so kami mkn jer.
mmg delicious sgt2 sume product ada strawberry flavour..nyummeh

strawberry with hot choco


Gardening Salad with thousand island

Strawberry Sundea
After that plan nk g Kee Farm, tapi bila kuar jer dr Strawberry Farm ni jalan menuju ke Kee Farm tuh jammed..superbb punye. My cousin yg dh terlepas menghala kesana advice not to go..so kami terus je menuju ke tea plantation..utk hi-tea.


kami hi tea kt sini lah

huhuhu papa mengacau ank daranya yg asyik x mo duduk diam

adik icha wat la peace cam ni


cam ni ke abg amar??

bukan lah..meh abg ajar ye..hehehe
after the hi tea session tu hujan turun dgn lebat sekali so..kami just decide utk terus turun Tapah & balik.
itu je weekend kami utk kali ni.
Happy & Seronok tengok aleesya bergumbira.

p/s: aleesya dh mulai menapak lebih dr 10 langkah tanpa bantuan.

2 cOretaN saYang kawan2:

アヌム ちゃん berkata...Reply To This Comment

comelnyee aleesya..sedap nama dia..aleesya damia.glemer nama damia sekarang ni kan..huhu

aLeesYa's Mummy berkata...Reply To This Comment

TQ...
itu la nama damia mmg glamer, tapi mummy pilih nama itu sebab maksudnya yg elok.. DAMIA = BIJAK/ PANDAI

t bleh le reserve utk ank kamu jugak..hehehe